Rudi Smeets verkoopt zijn AlliactaKurt Meers
Alliacta is net als de overnemer een ingenieursbureau dat talenten uitstuurt naar klanten (projectsourcing). Het heeft vestigingen in Hasselt en in Roermond. Die buitenlandse aanwezigheid is één van de redenen waarom Mides interesse had. “We koesteren inderdaad internationale ambities, waarbij we ook kijken naar opportuniteiten in Duitsland en Frankrijk”, zegt Koenraad Stockman, CEO van Mides. Hij benadrukt dat de fusie met Alliacta een logische stap is. “We zijn geen onbekenden voor elkaar.”

Dat bevestigt ‘verkoper’ Rudi Smeets: “De voorbije jaren waren er al gesprekken om nauwer samen te werken. Beide bedrijven hebben heel wat raakvlakken: we zijn belangrijke nichespelers en concentreren ons exclusief op het aanbieden van eigen engineers voor tijdelijke technische projecten.” 

Mides beschikt dankzij de 40 medewerkers van Alliacta nu over meer dan 220 ingenieurs. De ambitie is om tegen 2020 vast werk te bieden aan 250 collega’s in België en 100 in Nederland. Het bedrijf zal dit jaar en omzet halen van 20 miljoen euro.

Laatste nieuws van officenter

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Officenter is er voor u!

De keuze om uw bedrijf op een nieuwe locatie te vestigen, kan een impact hebben op de organisatie. Ook wanneer u externe trainingen of vergaderingen organiseert, kiest u best voor een professionele omgeving. Officenter kent het reilen en zeilen om uw bedrijf te faciliteren. Wij begeleiden u zodat u een doordachte keuze kan maken en met plezier komt werken, netwerken en vergaderen.
Spring even binnen in een Officenter-vestiging bij u in de buurt, mail of bel ons voor een afspraak.

Maak een afspraak