Schrijf je in voor Car Free Day tijdens de week van de mobiliteit!

Schrijf je in voor Car Free Day tijdens de week van de mobiliteit!

Ieder jaar tijdens de Europese Week van de Mobiliteit spoort C-Valley, gevestigd in Officenter Leuven, haar leden aan om extra aandacht te schenken aan duurzaam woon-werkverkeer. Dit jaar stelt de corona epidemie de actie in een nieuw licht, maar maakt ze niet minder actueel. 

C-Valley zet een nieuwe actie op poten om bedrijven aan te sporen om na te denken over duurzame oplossingen rond het woon-werkverkeer, zowel tijdens als na het corona-tijdperk. 

Wij geven hen graag het woord om deze actie verder toe te lichten: 

Tijdens de lockdown en het verdere verloop van de epidemie….

  • werden we gedwongen na te denken over de noodzaak van onze verplaatsingen
  • konden we vaststellen hoe groot het impact is van verkeer op luchtvervuiling en ruimtegebruik
  • herontdekten heel veel mensen het plezier en de vrijheid van het fietsen (de tijd dat je auto je vrijheid was ligt al ver achter ons)
  • werden we op een intense manier herinnerd aan het belang van een goede gezondheid en conditie
  • konden we vaststellen hoe groot het impact van een gemeenschappelijke inspanning kan zijn

Tevens konden we recent ondervinden dat de klimaatverandering niet “on hold” staat: de noodzaak van een verschuiving naar een meer duurzame levensstijl onverminderd blijft. 

Daarom willen we ook dit jaar al onze leden oproepen om deel te nemen aan aan de Week van de Mobiliteit op 16-22 September & Car Free Day op 17/9/2020. 

Er werd geen prijzenpot voorzien, het is ook geen wedstrijd. De Week van de Mobiliteit is namelijk krachtige, gezamenlijke actie waarmee we tonen dat Covid-19 ons niet blind maakt voor andere maatschappelijke uitdagingen. 

Samen kunnen we een echt verschil maken en “het nieuwe normaal” een duwtje in de goede richting geven. Door de bijzonder omstandigheden ligt de nadruk dit jaar vooral op de fiets als alternatief voor solo autogebruik.

"We hopen dat zoveel mogelijk bedrijven zich aansluiten en hun werknemers oproepen om tijdens deze week voor al hun verplaatsingen tijdens deze week bewust te kiezen voor het meest geschikte en energiezuinige transportmiddel (dus vaak de bene-wagen of de fiets!) solo autogebruik zo veel mogelijk te vermijden, in het bijzonder voor korte ritjes." - C-Valley

Indien het percentage thuiswerkers nog hoog is in uw bedrijf, stellen we voor de actie tijdens de volledige “Week van de Mobiliteit” te laten lopen van woensdag 16 tot dinsdag 22 september.

Wenst u meer informatie? 


Neem contact op met Liesbeth Van Vlierberghe, Coordinator WG Mobiliteit: 
Tel: +32 496 44 11 92
C-Valley Leuven vzw
www.c-valleyleuven.be

Laatste nieuws van officenter

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Officenter is er voor u!

De keuze om uw bedrijf op een nieuwe locatie te vestigen, kan een impact hebben op de organisatie. Ook wanneer u externe trainingen of vergaderingen organiseert, kiest u best voor een professionele omgeving. Officenter kent het reilen en zeilen om uw bedrijf te faciliteren. Wij begeleiden u zodat u een doordachte keuze kan maken en met plezier komt werken, netwerken en vergaderen.
Spring even binnen in een Officenter-vestiging bij u in de buurt, mail of bel ons voor een afspraak.

Maak een afspraak