Stay balanced! Goede houding, minder klachten op werkplekken bij Officenter


Tips en voordelen voor het gebruik van een balans kussen

Balans kussen misschien heb je er al van gehoord of zelf al op gezeten. Het is een hulpmiddel dat steeds populairder wordt voor mensen die veel zitten, of het nu op kantoor is of thuis. Het kussen is ontworpen om een instabiel oppervlak te creëren waarop je zit, wat je lichaam dwingt om constant aan te passen en in evenwicht te blijven. Hierdoor kan het kussen helpen bij het verbeteren van de houding, het verminderen van rugpijn en het versterken van de kernspieren.

Het gebruik van een balans kussen tijdens het zitten kan verschillende voordelen bieden, waaronder:

1.       Verbeterde houding: omdat het kussen je dwingt om in balans te blijven, zul je merken dat je automatisch een betere houding aanneemt om je evenwicht te bewaren. Dit kan helpen bij het verminderen van spanning en pijn in de rug, nek en schouders.

2.       Versterking van de kernspieren: om in evenwicht te blijven op het kussen, moet je constant de kernspieren gebruiken. Dit kan helpen bij het versterken van deze spieren, die belangrijk zijn voor een goede houding en stabiliteit.

3.       Verhoogde concentratie en focus: het wiebelige oppervlak van het kussen kan je hersenen stimuleren en je concentratie en focus verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die langdurig zitten en zich snel vervelen of afgeleid raken.

4.       Verminderde vermoeidheid: het gebruik van een balans kussen kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en vermoeidheid tijdens langdurig zitten, omdat het helpt om de bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar de spieren te verbeteren.

In conclusie kan het gebruik van een balans kussen een nuttige manier zijn om de houding te verbeteren, de kernspieren te versterken, de concentratie te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Het is wel belangrijk om het gebruik van het kussen geleidelijk op te bouwen en niet te lang te gebruiken. Begin met korte sessies van 10 tot 15 minuten en bouw geleidelijk op tot maximaal 30 minuten.

Officenter

Officenter

OFFICE. MEETING. COWORKING. Gemeubelde kantoren en flex bureaus huren per dag, week, maand of jaar.

ONTDEK MEER

Laatste nieuws van officenter

Schrijf u hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Officenter is er voor u!

De keuze om uw bedrijf op een nieuwe locatie te vestigen, kan een impact hebben op de organisatie. Ook wanneer u externe trainingen of vergaderingen organiseert, kiest u best voor een professionele omgeving. Officenter kent het reilen en zeilen om uw bedrijf te faciliteren. Wij begeleiden u zodat u een doordachte keuze kan maken en met plezier komt werken, netwerken en vergaderen.
Spring even binnen in een Officenter-vestiging bij u in de buurt, mail of bel ons voor een afspraak.

Maak een afspraak